3D Feasibility Platform op Machineering2019

Belgiës grootste productietechnologiebeurs voor metaal- en kunststoffen, maakindustrie en machinebouw, zal van 27 tot en met 29 maart 2019 plaatsvinden in Brussels Expo. De beurs legt zich toe op technologie, machines, materialen en automatisering om geavanceerd te ontwerpen en te produceren.

Het team van Invent Media, geruggensteund door Flam3D, start dit jaar ook met het 3D Feasibility Platform. Daarrond worden “Can I print this?” sessies georganiseerd door Flam3D. Uitgaand van het feit dat heel veel bezoekers zich afvragen of hun component of product beter, efficiënter of performanter zou kunnen gemaakt worden via Additive Manufacturing, nodigt de organisatie bezoekers uit om hun modellen, plannen, schetsen mee te nemen naar Machineering2019. Daar zullen ze de kans krijgen om met experten en leveranciers te overleggen of dit product met de nieuwste AM-technologie kan vervaardigd worden.

Het 3D Feasibility Platform is een specifieke zone, bestaande uit een infopunt waar bezoekers terecht kunnen met gerichte vragen, een selectie van leveranciers en toeleveranciers van 3D printtechnologie en dagelijkse workshopsessies over wat hoe kan gemaakt worden. Er wordt ook een meet-and greetzone ingericht waar een 10-tal bedrijven met een voorgemonteerde stand kunnen exposeren.

Het betreft een all-in-one standconcept dat enerzijds beantwoordt aan de concrete behoefte van de bezoeker en anderzijds tegemoetkomt aan de exposant die zich op een gerichte en betaalbare manier wil positioneren op de beurs.

Deelnemen? Dat kan! 3D-print exposanten beschikken in deze zone over een eigen demostand, volledig ingericht met meubilair, presentatieblok en breedbeeldmonitor. Bovendien krijgen ze toegang tot de bar voor gratis drankjes voor hen en hun bezoekers, kunnen referentiestukken ten toon gesteld worden in beveiligde kastjes, kunnen ze deelnemen aan meet-and greets en klanten uitnodigen op de workshops. Voor €3000 (leden van Flam3D betalen slechts €2700) krijgen bedrijven op die manier een gerichte deelname op maat die beantwoordt aan de noden.