Materialise – Masterclass in Metal 3D Printing

Aan de slag met Metal 3D Printing? Deze is een tweedaagse training in het Materialise HQ die ontworpen is om de leercurve verkorten en je te helpen bij het voorkomen van bouwkundige fouten.

Thomas More – Ontwerp- en Productietechnologie

Kies je voor de afstudeerrichting Ontwerp- en Productietechnologie op Thomas More Campus De Nayer, dan krijg je een brede basis mee én de kans om te verdiepen in de keuzetrajecten Industrial en Design.

VIVES – Best practises in Metal 3D printing

Vives organiseert een hands-on workshop rond metaalprinten: guidelines, tips and tricks, technieken, design rules and post processing. Do's and dont's in no-nonsense stijl.

Vives – Best practises in Metal 3D printing

Vives organiseert een hands-on workshop rond metaalprinten: guidelines – tips and tricks, techniques, basic design rules and post processing. Do's and dont's in no-nonsense style. Plaatsen beperkt!

VIVES – Bachelor in de ontwerp- en productietechnologie

In deze opleiding kom je als creatieve ontwerper én constructeur volledig aan je trekken. Het is een veelzijdige, praktijkgerichte opleiding die steunt op drie pijlers: ontwerptechniek, productietechniek en technologische vormgeving. De nadruk ligt niet enkel op het (technisch) ontwerp, maar evenze...

Arteveldehogeschool – Masterclasses 3D modeling & printing

Een eenjarige opleiding, gespreid over 2 masterclasses waarin je ondergedompeld wordt in de kunst van het 3D-printen en het modelleren van objecten. Wie met een 3D-printer aan de slag wil en niet enkel bestaande digitale objecten uit online databases wil printen, moet zich trainen in het designen en...

Mikrocentrum – cursus Additive Manufacturing Lab Experience

Additive Manufacturing (AM) van metalen zoals Powder Bed Laser Fusion (PBLF) heeft de laatste 20 jaar steeds meer aandacht gekregen van een sterk gediversifieerde groep onderzoeksinstituten en industriële eindgebruikers. Deze toename aan industriële 3D-printtechnieken is te danken aan het vermogen...

Mikrocentrum – cursus Additive Manufacturing: State of the Art

De cursus Additive Manufacturing omvat 2 lesdagen en is bedoeld voor ontwerpers, fabrikanten, product engineers en projectleiders die producten of onderdelen ontwerpen. Na afloop van deze cursus ben je op de hoogte van de nieuwste technologie, toepassingen en ontwikkelingen. Je kan eveneens beoordel...

SNT CVO Brugge – 3D-printen en 3D-ontwerpen

Tijdens cursus '3D-printen en 3D-ontwerpen' in Brugge leer je omgaan met een 3D-printer en alles wat nodig is om een eigen ontwerp te maken. Alle gebruikte software in de cursus 3D-printen en 3D-ontwerpen is gratis of open-source.

Eduvision – dagcursus 3D-printen Utrecht

Tijdens deze cursus 3D-printen in Utrecht leer je precies wat 3D printen is, doet en kan. Ook leer je welke technieken er mogelijk zijn, en hoe je een geschikt ontwerp maakt. Daarnaast gaat de cursus in op verschillende online 3D-printservices.

Eduvision – dagcursus 3D-printen Antwerpen

Deze dagcursus wordt gegeven in Antwerpen en leert je precies wat 3D-printen is, doet en kan. Ook leer je welke technieken er mogelijk zijn, en hoe je een geschikt ontwerp maakt. Daarnaast gaat de cursus in op verschillende online 3D-printservices.

Eduvision – dagcursus 3D-printen Gent

Tijdens de Cursus 3D-printen leer je precies wat 3D printen is, doet en kan. Ook leer je werken met de plug-and-play 3D printer, waarmee je op eenvoudige wijze zelf 3D prints maakt. Daarnaast gaat de cursus in op verschillende online 3D-printservices.

Eduvision – dagcursus 3D-printen Brussel

Tijdens de cursus '3D-printen' in Brussel leer je precies wat 3D printen is, doet en kan. Je leert er bij over materialen die worden gebruikt, welke technieken er mogelijk zijn en hoe je een geschikt ontwerp maakt voor 3D printen (rekening houdend met alle regels wat betreft design).

Syntra – voltijdse dagopleiding 3D-print productdesigner

Ben je creatief en wil je 3D-print producten en concepten bedenken? Wil je dan je concept vertalen in een technisch correct digitaal 3D ontwerp? Als 3D Print Productdesigner kan je je expertisediensten aanbieden, en door jouw kennis een correct druktechnisch ontwerp voor 3D printing aanleveren.

Cervo-Go – avondopleiding 3D-printen Diksmuide

Cervo-Go Diksmuide organiseert een avondopleiding 3D-printen. In 16 lessen leren cursisten hoe ze kunnen ontwerpen voor en printen met een 3D-printer.

Syntra – avondopleiding 3D-print Productdesigner

Syntra Midden-Vlaanderen organiseert in Sint-Niklaas een driejarige opleiding in avondonderwijs als 'Productdesigner' en '3D Print expert'. Ontdek via deze opleiding de 3D print- en ontwerptechnieken en schaaf tegelijkertijd ook je skills als ondernemer bij.