Vives – Best practises in Metal 3D printing

Vives organiseert een hands-on workshop rond metaalprinten: guidelines – tips and tricks, techniques, basic design rules and post processing. Do’s and dont’s in no-nonsense style. Plaatsen beperkt!

Vives bouwde de afgelopen jaren een grondige expertise op in het toegepast metaalprinten via de SLM (DMLS) technologie. In deze workshop maak je kennis met het metaalprinten via poederbed (SLM/DMLS). Met deze techniek worden onderdelen vervaardigd met eigenschappen equivalent aan het basismateriaal. Printen in materialen als RVS, aluminium, titanium of inconel gaat prima.

 Na het overlopen van de mogelijkheden wordt ingezoomd op het proces aan de hand van uitgewerkte cases, om een dieper inzicht te verwerven in de mogelijkheden en de valkuilen. Nadien wordt er aan de slag gegaan met ontwerpen (eigen cases mogelijk!) en wordt samen het volledige proces van model tot geprint onderdeel doorlopen. Daarnaast zal een gedetailleerd overzicht van andere metaalprinttechnieken en hun toepassingsgebied gepresenteerd worden. Er wordt geëindigd  met trends op de metaalprintmarkt.

Deze bijscholing richt zich op(mechanisch) ontwerpers, productieleiders, projectleiders en engineers.

Deze opleiding komt volledig in aanmerking voor steun via de kmo-portefeuille. Let wel: de steunaanvraag moet gebeuren binnen de veertien dagen na de start van de opleiding. Meer info op www.kmo-portefeuille.be – erkenningsnummer VIVES-zuid: DV.O101992

Deze eenmalige sessie vindt plaats op woensdag 23 januari 2019 aan € 325 per persoon (maaltijd inbegrepen), maar kan ook ‘in company’ op datum naar keuze in het bedrijf zelf gegeven worden.