Thumbnail

Start to print @Advanced Engineering

Verhoog je competitiviteit met AM

Een infomiddag voor alle bedrijven en organisaties die geïnteresseerd zijn om met 3D-printen aan de slag te gaan.

Technologie staat ten dienste van een efficiënter en beter productieproces. Zo bouw je als maakbedrijf een competitief voordeel uit, in termen van prijs en/of kwaliteit. Voor veel technologieën zijn de belangrijkste parameters genoegzaam bekend – het is nogal snel een uitgemaakte zaak hoe bepaalde onderdelen, eindproducten, matrijzen of fixtures best kunnen worden geproduceerd. Dat ligt anders met 3D-printing of Additive Manufacturing: niet alleen zijn niet alle parameters tot in detail gekend, de parameters zelf evolueren ook nog doordat de technologie aan een hoog tempo doorontwikkeld wordt. Dat laatste is op zich goed nieuws: 3D-printing is hoe langer hoe meer een technologie die kan toegevoegd worden aan het rijtje opties ter beschikking van elk maakbedrijf.

3D-printen kan bedrijven namelijk een competitief voordeel bieden. Ze moeten alleen weten waar het mogelijk en nuttig is om deze innovatieve technologie in te zetten. Nog maar al te vaak rijzen vragen als ‘Waarvoor kan ik Additive Manufacturing inzetten? Welke technologieën zijn er eigenlijk? Welke sectoren moeten nu investeren om future proof te zijn? Waar kan ik terecht voor opleidingen? Bij wie kan ik aankloppen voor dienstverlening of onderzoek? Welke projecten zijn geschikt om te printen? Wie kan me helpen bij mijn eerste prints, en hoe? …

Deze vragen komen u misschien bekend voor? Het zijn enkele voorbeelden van de vele vragen waarmee bedrijven, die met 3D-printen aan de slag willen gaan, worstelen.

Om een antwoord te proberen bieden op deze vragen, organiseert Flam3D op donderdag 12 mei een AM-infomiddag bij Antwerp Expo (BE), tijdens de Advanced Engineering beurs. De middag start met een algmeen overschouwende en technische toelichting rond 3D-printing, waarna u aan de hand van verschillende concrete bedrijfscases inzicht krijgt in wanneer het wel en wanneer het niet zinvol is om een stuk te printen. Na een reeks interessante lezingen is er er ruimte om te netwerken en de Advanced Engineering beurs te bezoeken.

Advanced Engineering 2022 | Pedeo

PROGRAMMA

14u00: Ontvangst

14u05: Welkom door Advanced Engineering

14u10: Algemene introductie door Flam3D

14u45: Bedrijfscases en praktische voorbeelden door o.a. Dsign&More, 3DPrinthings & meer.

15u30: Netwerking + bezoek aan de Advanced Engineering beurs

 

Interesse? Het evenement is gratis, maar reservatie vooraf is verplicht. Schrijf u snel in: