Online event 3D@MKB

Learn online event 3D@MKB

Op woensdag 9 december hield Flam3D, in samenwerking met LIOF, haar eerste learn online event 3D@MKB. Het was een boeiende avond bedoeld voor het mkb/ de kmo’s die geïnteresseerd zijn om met 3D-printen aan de slag te gaan. De avond gemist of je wil de presentaties nog eens herbekijken? Geen probleem. Via deze pagina kan je de verschillende presentaties downloaden.

Het mkb/ de kmo’s die met 3D-printen willen starten, worstelen vaak met heel wat vragen. De meest prangende daaronder is vaak: “hoe start je nu met 3D-printing?” Om ook in coronatijden een antwoord te kunnen bieden op deze vragen organiseerde Flam3D, in samenwerking met LIOF, een learn online event bij 3D Maastricht. De avond was gericht op alle bedrijven en organisaties met interesse in 3D-printing. Op bedrijven die ook in een crisis op zoek gaan naar de nieuwe kansen die deze innovatieve technologie kan bieden, maar die eerst wat meer kennis en contacten willen vergaren.

Om de deelnemers een duidelijk overzicht op 3D-printing te bieden, werd eerst een algemeen overschouwende en technische toelichting over de technologie gepresenteerd. Daarna was het tijd voor reële voorbeelden via verschillende 3D use-cases voor het mkb/ de kmo’s. Na de lezingen volgde nog een kort, concreet panelgesprek waarbij de aanwezige experten een antwoord schetsten op verschillende vragen.

Kortom, de infoavond gaf een mooi overzicht over de mogelijkheden en uitdagingen van Additive Manufacturing en gaf het mkb/ de kmo’s inzicht in hoe je het best met 3D-printen aan de slag kunt gaan.

Download hier de verschillende presentaties: 3D@MKB Learn Online Event