Ontbijtsessie Centexbel

Neem deel aan de ontbijtsessie 3D-printen met polymeren

3D-printen met polymeren: de weg naar industriële toepassingen

Meer en meer richt 3D-printing of Additive Manufacturing (AM) zich op specifieke industriële toepassingen in plaats van enkel prototyping. Deze trend heeft ook bijgedragen aan de opmars van polymere materialen voor AM. Dit namelijk omdat polymeren verschillende mogelijkheden bieden op vlak van (tunen van) zowel eigenschappen als ontwerp.

Op dinsdag 20 oktober heeft u de kans om meer te ontdekken over dit interessante onderwerp tijdens de ontbijtsessie 3D-printen met polymeren. De ontbijtsessie wordt georganiseerd door Centexbel en gaat ‘s morgens door van 7u30 tot 9u30. Je kan als bezoeker zelf kiezen om deze bij Centexbel te volgen of online. Als collectief onderzoekscentrum, wil Centexbel de marktpositie van de Belgische textielbedrijven versterken door innovatie te bevorderen en te ondersteunen. Dit doen ze bijvoorbeeld ook via dit event met boeiende presentaties van Flam3D-leden Centexbel, Tenco DDM en 3D Infinity.  

 

Programma

Ontwikkeling van composietmaterialen voor 3D-printen

In het kader van lopende internationale projecten bij Centexbel worden innovatieve 3D-print materialen ontwikkeld. Door gerecycleerde en biogebaseerde polymeren te versterken met respectievelijk koolstofvezels en natuurlijke vezels, ontstaan composietstructuren die inzetbaar zijn in maritieme en automotive toepassingen.

Sofie Huysman & Gertjan Vancoillie, Centexbel  

Your new steel is our plastic 3D-printing

Deze presentatie gaat in op de uitdagingen die er zijn om 3D-printing op te schalen naar hogere volumes. De combinatie van 3D-printing, verschillende kunststofverwerkingstechnieken en doorgedreven engineering maken het mogelijk om serie onderdelen te vervaardigen. Ter illustratie komen enkele industriële case studies aan bod.

Tom Castermans, Tenco DDM  

3D scanning, digitizing and repairing parts

In deze presentatie komen technieken aan bod die essentieel zijn bij het gebruik van 3D-printing als industriële techniek: 3D scanning, reverse engineering en digitalisatie voor bv. de aanleg van bibliotheken voor productie of VR/AR toepassingen.

Simon Truant, 3D Infinity  

 

Nog wat praktische informatie

Wegens het coronavirus is het aantal fysieke deelnemers beperkt tot 26 aanwezigen. U kan het event ook online volgen. Gelieve daarom uw keuze aan te duiden op het online inschrijvingsformulier. De inschrijvingen, bevestigingen, facturaties, aanwezigheidsattesten verlopen gelijk voor de fysieke en online deelname. Enkele dagen vooraf krijgt iedereen een link naar de presentaties. Voor diegenen die zich voor de online sessie inschreven, zal ook de Teams link doorgegeven worden.

Interesse in dit boeiende event? Alle info en de link naar het inschrijvingsformulier vind u op de website.