Thumbnail

BCN3D Sigmax

De BCN3D Sigmax is een professionele 3D-printer, die een groot bouwvolume combineert met het unieke Independent Dual Extruder (IDEX) systeem. Dankzij dit IDEX-systeem combineer je naar hartenlust verschillende kleuren en verschillende materialen. Vaak voorkomende problemen bij dual head printers, zoals een tweede printkop die de print wegstoot, worden zo vermeden. De mogelijkheid om beide printkoppen apart te laten werken, om de print te spiegelen of zelfs te dupliceren, is al even uniek. Deze features verhogen de productiecapaciteit.

Tot slot heeft de Sigmax een veel groter bouwvolume dan de meeste desktop 3D-printers. Met een printoppervlakte van 42 x 29,7 x 21 cm is de Sigmax een relatief grote printer. Het magneetsysteem maakt het makkelijk om het glazen printbed na iedere print vlot en makkelijk te verwijderen en te reinigen.

BCN3D verkoopt als extra accessoire ook een speciaal ontwikkelde cover om de bouwkamer van de printer volledig af te sluiten, zodat met alle materialen uitstekende resultaten behaald kunnen worden.

Dat alles maakt de Sigmax een ideaal toestel voor grote, complexe prints. Net zoals zijn kleine broertje, de Sigma R17, is ook de Sigmax een werkpaard dat betrouwbaarheid en kwaliteit combineert.