Thumbnail

Ultimaker S5

Een groter bouwvolume, een intuïtief touchscreen, een filament flow sensor en meer. Dat is de Ultimaker S5 in een notendop. Gebouwd voor veeleisende gebruikers en de kantooromgeving bereikt u met deze 3D printer hoogwaardige kwalitatieve resultaten. De eenvoudig te gebruiken 3D-printer met een groot bouwvolume levert accurate, industriewaardige producten, elke keer weer.

De Ultimaker S5 combineert net zoals zijn voorganger (de Ultimaker 3) dual extrusion, geavanceerde connectiviteit en een open filament systeem – gereed om 3D printen toegankelijk te maken voor nog meer toepassingen, van rapid prototyping tot het maken van on-demand gereedschappen en eindproducten.

Door de introductie van een touchscreen wordt de huidige gebruikservaring echter verbeterd. De 3D-printer heeft een bouwvolume van 330 x 240 x 300 millimeter, ideaal voor het printen van grotere objecten. De printer heeft daarnaast verbeterde feeder, met een filament flow sensor die een print automatisch pauzeert en hervat wanneer de materialen op zijn. Hierdoor blijft de printkwaliteit onaangetast. Tenslotte zorgt de verbeterde bed leveling voor een perfecte eerste laag en compenseert het printbed continu tijdens het printen, wat onbeheerd gebruik van de 3D-printer mogelijk maakt. De Ultimaker S5 ontsluit nieuwe applicaties en kan een breed scala aan materialen printen: van PLA tot geavanceerde technische materialen, zoals nylon en polycarbonaat. Ook zijn er softwareverbeteringen doorgevoerd en kunnen de bouwplaten worden verwisseld.

Available at: 3D&I
Trideus