Thomas More TETRA-project: AM of plastic moulds

logo_ThomasMore

Thomas More lanceert het TETRA-project Additive Manufacturing of plastic moulds. TETRA-projecten zijn programma’s voor praktijkgericht onderzoek door hogescholen en geïntegreerde opleidingen in de universiteiten voor ondernemingen en social profit. Ook Flam3D zal als observerende partner deelnemen aan het project.
Het innovatiedoel van dit Tetra-project is de introductie van Digital ABS als een nieuw en hoogwaardig materiaal voor de productie, compositie of optimalisatie van complexe spuitgietmatrijzen.

Met dit project wil Thomas More –  De Nayer kennis overdragen over de combinatie van twee verschillende vormgevingstechnieken: spuitgieten en additive manufacturing (AM). Daarbij ligt de focus op nieuwe hoogwaardige materialen (Digital ABS) en technieken (PolyJet) voor het aanmaken van componenten van spuitgietmatrijzen. Die laten toe om de doorlooptijd om specifieke kunststofproducten op de markt te brengen aanzienlijk te reduceren. De combinerende techniek is interessant voor prototyping en kleine series productie, maar is in Vlaanderen nog grotendeels onbekend. Dit project focust zich op de ontwerp- en parameteroptimalisatie van respectievelijk AM ontwerp- en spuitgietproces.

Meer info en de projectbeschrijving vind je hier.