Vacature UGent

UGent zoekt Platform manager Additive Manufacturing

Dat het industriële belang van Additive Manufacturing sterk groeide in de voorbije jaren, moeten we jullie niet vertellen. De AM-markt is wereldwijd gegroeid tot een miljarden business die steeds verder blijft groeien.

Om AM voor AUGent ook een ‘enabling technology’ te maken, wil AUGent, met steun van het Industrieel OnderzoeksFonds (IOF), een multidisciplinair platform opzetten rond deze technologie. Om de opstart en de uitbouw van dit platform te ondersteunen, wordt een platform-manager aangeworven.

Het AM platform bundelt multidisciplinaire expertise binnen AUGent en is een samenwerkingsverband ‘van materiaal tot toepassing’ die de grenzen van de bestaande AUGent structuren overstijgt. Het bestaande onderzoek en de expertises beslaan verschillende materialen en gerelateerde toepassingen, o.a. polymeren, metalen en beton. Het platform heeft tot doel (1) een overlegde visie inzake AM voor AUGent tot te stand brengen; (2) de ontwikkeling en toepassing van AM-technologie te bevorderen en te versnellen vanuit AUGent; (3) top onderzoek en valorisatie ervan te faciliteren in verschillende disciplines waar AM een groeiend belang in heeft; en (4) AUGent internationaal als AM kennis hub op de kaart te zetten.

De platform-manager speelt een centrale en faciliterende rol in de totstandkoming en verdere uitbouw van het AM platform en zal de AUGent onderzoekers en de bestaande IOF-business developers ondersteunen.

Interesse in deze vacature? Lees verder en stel je kandidaat via deze link.