West-Vlaams bedrijf neemt als allereerste ter wereld 3D-printer van HP in commercieel gebruik

Een primeur: het West-Vlaamse 3D-printservicebedrijf 3iD uit Zedelgem kan vanaf 16 mei als allereerste organisatie ter wereld uitpakken met de nieuwe 3D-printer van HP voor commercieel gebruik.

 

De onderneming is gespecialiseerd in het vervaardigen van hoogkwalitatieve geprinte stukken. Naast kleine serieproductie vormt het maken van 3D-geprinte prototypes voor architecten, de creatieve sector en de industrie een groot deel van de activiteiten. De door HP ontwikkelde Multi Jet Fusion printtechnologie, die door het Amerikaanse bedrijf wordt aangekondigd als een revolutie in het 3D-printlandschap, is hier uitermate voor geschikt.

 

3iD beschikt al over meerdere industriële 3D-kunststofprinters en breidt haar machinepark nu uit met de HP-technologie, die zich op meerdere punten onderscheidt zich van de huidige generatie gelijkaardige machines. Zo kan de HP-printer verschillende eigenschappen van het materiaal gedurende het printproces beïnvloeden. Het wijzigen van aspecten zoals hardheid, oppervlakteruwheid en flexibiliteit vormt geen probleem. De nieuwe technologie van HP belooft eveneens een afdruksnelheid die tot 10 keer hoger ligt dan concurrerende apparaten, en dit aan een lager kostenplaatje.

 

Na de levering op 16 mei, is de opstart van de nieuwe printer voorzien op 22 mei 2017. 3iD zal dus al snel de nieuwe machine kunnen inzetten voor een verscheidenheid aan printopdrachten.